dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "academia navala"

Sisteme fără pilot, drone maritime, tehnologii moderne și echipamente pentru dezvoltarea Forțelor Navale. Sunt câteva dintre aspectele care au fost discutate astăzi de un grup de experți în strategie și securitate și reprezentanții Forțelor Navale Române. De asemenea, s-a vorbit și despre o dotare care să ofere siguranță în bazinul Mării Negre.

Emoții mari pentru peste 70 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Astăzi a avut loc cel mai important moment din viitoarea lor carieră. Cu uniforma bine aranjată și cu textul în gând studenții militari au rostit jurământul. Pentru fiecare dintre ei acesta este primul pas pe care îl fac în cariera militară. Alături de ei au fost și familiile care le-au urat mult succes în noul lor drum.

Sute de studenți și elevi militari vor depune mâine jurământul de credință față de patrie. Cu uniforma bine aranjată, cu textul în gând şi cu multe emoţii. Aşa vor păşi tinerii în faţa superiorilor şi a părinţilor. Este primul pas pe care tinerii îl fac în cariera militară.

Un nou simulator de navigație pentru pregătirea studenților și marinarilor militari din Forțele Navale Române din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Acesta este menit să consolideze baza materială de pregătire și instruire, în special pentru echipajele navelor militare fluviale. Este dotat cu echipamente specifice navelor fluviale, mai exact, acesta are 12 modele de nave și cinci zone de navigație. Mai mult, este compus dintr-o stație de instructor și opt pentru studenți.

Emoții mari pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Clopețelul a sunat din nou în această dimineață. Peste 300 de tineri din anul I, militari și civili, au început de astăzi un nou capitol din viața lor. Încrezători și plini de ambiție, studenții speră, ca în acești ani să deprindă mai multe cunoștințe, dar și ambilități necesare unei cariere de succes pe mare. Alți 255 de studenți au început de astăzi masterul.

Zi plină de emoții pentru tinerii absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. De astăzi, 294 de studenți vor afla ce presupune cu adevărat cariera de marinar militar român. Alături de studenți au fost și familiile, care priveau cu mândrie către moștenitori.

Inteligența artificială ar putea ajuta la luarea deciziilor la bordul unei nave, mai ales atunci când vine vorba de pericolele din jur. Pe viitor ofițerii de marinii ar putea utilizarea acest tip de tehnologie pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control. De asemenea, cu ajutorul dronelor minele marine pot fi văzute din timp și distruse fără incidente. Tinerii ofițeri de marină din statele europene au susținut astăzi un seminar în acest sens la Constanța.

S-au împlinit 150 de ani de învăţământ militar de marină. O placă aniversară a fost dezvelită în cadrul evenimentului. De asemenea, mai multe cadre în rezervă și studenți au primit plachete și medalii. La finalul ceremoniei, toți cei prezenți au făcut și un tur al academiei, sediu recent renovat.

„Jur credință patriei mele, România”, acesta este mesajul pe care l-au rostit cu emoție studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. A fost doar primul pas pe care tinerii l-au făcut în cariera militară. Alături le-au stat părinții, rudele dar și profesorii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233